Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

TYSKLAND

Forsberg om tjurhuvudet: "Värsta som har hänt oss hittills"

Foto: SCANPIX

MARBELLA. Dynamo Dresdens fans kastade in ett tjurhuvud på planen i protest mot Red Bull Leipzig.
Klubben får böta 600 000 kronor samt att vissa sektioner på hemmaarenan stängs av.
- Frågan är hur man får in ett stort tjurhuvud på läktaren, säger Emil Forsberg.

Emil Forsberg är glödhet i Bundesliga och i helgens 3-1-seger mot Mainz gjorde svensken ett mål och två assist. Det betyder att Red Bull Leipzig är i delad ligaledning med Bayern München efter tio omgångar. 

- Vi går bra och det känns bra personligen också. Det är inte många som tror på oss men vi har stor potential och har värvat rätt spelare, säger Forsberg som har gjort fyra mål och fyra assist.

Men det är inte alla som uppskattar Leipzigs framfart i Bundesliga. Många är emot projektet Red Bull och nyligen skickade Dresdens fans in ett tjurhuvud på planen i protest. Nu har domen kommit och Dynamo Dresden får böta 600 000 kronor samtidigt som vissa sektioner stängs av för publiken i nästa hemmamatch.

- Jag läste det. Jag såg inte tjurhuvudet när vi spelade men det har varit en ganska stor snackis i Tyskland. Frågan är hur man får in ett stort tjurhuvud på läktaren? Det är inte litet. Det är en anledning till att man får så stora böter för på något sätt har man ju fått in det, säger Forsberg.

- Det är ett straff som man får betala. Dresden har fantastisk publik men nu får man klara sig utan den. Man får skylla sig själva.

Ni är inte så omtyckta, är det här det värsta exemplet på en sak som ni har råkat ut för?
- Ja det tror jag, hittills i alla fall.

Märker ni av det i matcherna?
- I privatlivet har det aldrig varit några problem utan det är på bortamatcherna. Då märker man det lite. Det är på arenan det är lite hetsig stämning men det är inget vi spelare tänker på. 

Taggar det er?
- Klart att man alltid blir taggad när man har någon emot sig.

Publicerad 2016-11-08 kl 16:10