Forsberg poängräddare för Leipzig - första målet i höst i Bundesliga

Bundesliga

Emil Forsberg räddade en poäng till Leipzig i Bundesliga.
Han straffade Eintracht Frankfurt i andra halvlek till 1-1.

Den svenske landslagsstjärnan Emil Forsberg slog förra helgen till med två framspelningar i Leipzigs 3-2-seger mot Hannover i Bundesliga. I kväll följde svensken upp det med en ny lovande insats i lagets bortamöte med Eintracht Frankfurt i ligan.

Däremot såg det till en början inte särskilt bra ut för Forsberg och hans manskap. I den 26:e minuten gav Gelson Fernandes hemmalaget ledningen till 1-0, vilket stod sig några minuter in i andra halvlek, då Leipzig blev tilldelat straffspark.

Forsberg slog in ett inlägg i straffområdet till Konrad Laimer, som nickade rakt på Filip Kostics ena arm i straffområdet. Därefter var svensken kylig från elvameterspunkten genom att placera in kvitteringen i mitten av målet.

Mer än så blev det inte och mötet slutade 1-1.

Leipzig tog därmed en viktig poäng efter en tuff start på säsongen. Laget är placerat på tiondeplats efter fem poäng på fyra matcher i Bundesliga.

Forsberg är i höst noterad för ett mål och två assist på fyra ligamatcher i Tyskland.