Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND
48v

Forsbergs frånvaro ifrågasätts: "Det borde aldrig ta så lång tid"

Foto: Bildbyrån.

Emil Forsberg får vänta på comebacken.
Något spel i helgens omstart av Bundesliga är inte aktuell.
I Tyskland spekuleras det nu kring varför återkomsten dröjer.

Emil Forsberg har dragits med en magmuskelskada sedan i början av december. Och någon comeback då Leipzig i morgon ställs mot Schalke i omstarten av Bundesliga blir det inte. Tränaren Ralph Hasenhüttl bekräftar att svensken inte kommer till spel.

- Förutom Emil Forsberg och Marcel Halstenberg är alla tillgängliga mot Schalke, sa han under torsdagen, enligt klubbens eget twitterkonto.

I tidningen Mitteldeutsche Zeitung ifrågastter läkaren Ingo Froböse på idrottshögskolan i Köln varför comebacken dröjer så länge. Froböse säger till tidningen att det inte borde ta så långt tid och att det känns som att något är påhittat. Froböse hävdar att Forsberg borde varit tillbaka efter två veckors tid.

Froböse menar att Forsberg behöver aktivera den skadade magmuskeln.

- Återhämtning är kontraproduktivt. Kroppen vet inte när själv den ska läka en skadad vävnad. Han behöver riktlinjer för hur han ska belasta, så att muskelvävnaden ska byggas upp igen.

Tidningen tar också upp det faktum att klubben inte ville sälja Forsberg i somras, men att man gick med på att släppa Naby Keita till Liverpool. Och att viljan att bli såld skulle kunna vara en del i varför han inte spelar.

- De väljer att sälja honom, så det ser jag inga problem att de skulle sälja mig också, sa Forsberg då, till Aftonbladet.

Emil Forsberg förlängde kontraktet med klubben så sent som i februari i fjol. Avtalet löper fram till 2022.

Publicerad 2018-01-12 kl 10:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons