Forsbergs Leipzig cupmästare - efter straffrysare

Emil Forsbergs RB Leipzig är cupmästare.
De besegrade Freiburg i finalen - efter en straffrysare.

Under lördagskvällen gick cupfinalen i DFB-Pokal av stapeln.

I finalen ställdes Freiburg mot Leipzig. Då fanns Emil Forsberg med från start.

Men det gick inte Leipzigs väg i finalmatchen. I minut 19 gjorde Maximilian Eggestein 1-0 för Freiburg.

Resultatet stod sig halvleken ut och Forsbergs Leipzig hade underläge i halvtid.

I andra halvlek fick Marcel Halstenberg rött kort och ett Leipzig i underläge tvingades spela med en man mindre. Senare byttes Emil Forsberg ut för att lämna plats åt Nordi Mukiele.

Kvitteringen skulle inte komma förrän i minut 76 när Christopher Nkunku fick en tå på bollen efter att han assisterats av Willi Orban.

Med ställningen 1-1 levde hoppet åter för Leipzig och spelarna vakande till. Inte minst Emil Forsberg som drog på sig ett gult kort från bänken efter en reaktion på en straff-situation som senare granskades och dömdes bort.

Matchen slutade lika på ordinarie speltid och gick sålededes till förlängning. Väl skapade Freiburg flera lägen, bland annat ett långskott i ribban.

Det hettade även till kring en straffsituation för RB Leipzig, när Dani Olmo blev fälld i straffområdet. Domaren valde att fria, vilket ledde till stora protester. Utbytte Kevin Kampl motsade sig beslutet till den grad att han fick syna ett andra gula och därmed fick lämna bänken. Domaren VAR-granskade situationen men stod fast vid sitt beslut. Klockan hade då tickat upp mot 120 minuter spelade. Finalen fick avgöras på straffar.

Leipzig satte sina två första straffar, medan Freiburg satte första men missade andra. Leipzig fortsatte förvalta sina chanser och när Freiburg brände även den fjärde straffen var cuptiteln säkrade för Forsberg och hans Leipzig. Titeln är klubbens första och därmed även svenskens första under sina sju år i klubben.

Efter slutsignal fick firandet dock vänta, då en funktionär kollapsade och behövde läkarvård. Personen hämtades med ambulans och applåderades sedan av spelarna när denne lämnade. Speakern inne på Olympia-stadion meddelade att personen var i stabilt tillstånd.

Publicerad 2022-05-21 kl 22:48