Första starten - då bjöd Forsberg på mål och två assist

Emil Forsberg hade en fin lördagseftermiddag bort mot Hamburg.
Svenske landslagsmannen gjorde ett mål och två assist i RB Leipzigs 4-0-seger.
- Helt otroligt, säger Forsberg till klubbens hemsida.

Under lördagen spelade RB Leipzig borta mot Hamburg. Då fick svenske yttermittfältaren Emil Forsberg chansen från start för första gången i Bundesliga för nykomlingen.

Och Forsberg tackade för förtroendet. Först satte han 1-0 på straff i den 66:e minuten och elva minuter senare assisterade han till Timo Werners 3-0-mål. Därefter bjöd han på ytterligare en assist, till Davie Selkes 4-0-mål på tilläggstid. Lägg till att Forsberg även var inblandad i 2-0-målet, där han slog inlägget som Willi Orban nickade in till målgöraren Timo Werner.

Leipzig vann med 4-0 och står nu på sju poäng efter tre omgångar.

- Jag är självklart glad över segern och prestationen. Efter 3-0 var jag bara tvungen att le, för det vi hade gjort var helt otroligt, säger Forsberg till RB Leipzigs hemsida.

- Vi var riktigt bra i dag och jag är stolt över hela laget.

Svenske mittfältaren Albin Ekdal satt på bänken under hela matchen för Hamburg. Nabil Bahoui var utanför truppen.