Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

"Förvånad över att hon inte togs ut i landslaget"

Frauen-Bundesliga

Två mål blev det för Rebecka Blomqvist i tyska cupen mot SC Sand.
Och efter matchen hyllades hon av huvudtränaren, Tommy Stroot.
- Hon har tagit stora kliv framåt, så jag var förvånad över att hon inte togs ut till landslaget senast, säger Stroot på en presskonferens efter matchen.

Foto: Bildbyrån/ TT

Wolfsburg besegrade enkelt SC Sand i tyska cupen – 2–0 stod sig in i andra halvlek där det lossnade rejält. Inte minst för Rebecka Blomqvist som hade en del chanser, men i den 69:e minuten kom hennes första mål och i den 85:e minuten kom kvällens andra.

Efter matchen hyllades hon av huvudtränaren Tommy Stroot som hade svårt att begripa att hon inte togs ut till landslagssamlingen i Algarve cup.

- Jag var förvånad över att hon inte togs ut till landslaget för hon har spelat väldigt mycket sedan vinteruppehållet. Hon startade mot Potsdam och mot Sand också. Hon har tagit stora kliv framåt så ag var förvånad över att hon inte togs ut senast, säger han.

ANNONS

Hur känns det att Stroot säger detta?

- Det är jättekul att han känner så och att han bekräftar att han har fint förtroende för mig. Och jag är väldigt glad för det, för det har känts bra, säger Blomqvist till Fotbollskanalen.

Stroot tog över rollen som huvudtränare i mitten av sommaren 2021 – tysken berättar även att Blomqvist har visat på fina kvalitéer men att det finns vissa delar som svenskan behöver utveckla. Han menar vidare på att de ständigt har en dialog.

- Jag pratar väldigt mycket med varje spelare. Det är en del av vårt jobb, Rebecka visar på fina kvalitéer men hon kan bli ännu mer stabil. Mot Sand till exempel hade hon kunnat få ännu mer utdelning.

Rebecka Blomqvist:

- Det är svårt att säga exakt vad vi pratar om men det är från situation till situation och allt från smådetaljer till större saker. Men dialogen i sig är väldigt öppen och i fall jag har något jag vill säga kan jag göra det, avslutar hon.

ANNONS
Publicerad 2022-03-03 kl 15:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto