Galna tyska kvalet - Hamburgs rekordsvit lever vidare

Bundesliga

Vilket otroligt drama för Hamburg. Den 52 år långa rekordsviten var på väg att brytas – men klubben vände underläge till seger i kvalreturen och stannar därmed i Bundesliga.

Genom den tyska högstaligans 52-åriga historia har inget annat lag spelat samtliga säsonger där utan att åka ur. Bara Hamburg. Men den imponerande sviten var extremt nära att brytas under måndagskvällen när laget hamnade i underläge med 1-0 i den andra kvalmatchen mot Karlsruhe.

Men på övertid av den andra halvleken, i den 91:a minuten, slog HSV till med en kvittering som innebar förlängning. Det var Marcelo Diaz som knorrade in en mycket vacker frispark och därmed ordnade fram 1-1 som räckte till förlängning.

Där hamnade kniven mot Hamburgs strupe igen och straffläggningen tycktes vara nära. Men Nicolai Müller såg till att det inte blev så. Han slog in 2-1 och glädjescenerna på läktarplats blev så känslostormande att många fans rusade ned mot planen och fick hållas tillbaka av polis.

Med bara sekunder kvar att spela fick Karlsruhe straff, men även om den suttit hade Hamburg haft ett övertag tack vare fler gjorda bortamål i dubbelmötet (den första matchen slutade 1-1). Nu blev det inte så. René Adler räddade avslutet, HSV vann returen med 2-1 och säkrade därmed sitt kontrakt.

Publicerad 2015-06-01 kl 21:34