Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Glas efter ligatiteln: "Tar med mig vinnarkulturen"

Sverige (dam)

I går säkrade Bayern München ligatiteln i Tyskland och bryter därmed Wolfsburgs dominans.
- Det är svårt att ta in, säger den svenska landslagsspelaren Hanna Glas till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Bayern München har stått för en stark säsong och såg länge ut att gå mot en enkel ligatitel. Men några poängtapp i slutet av säsongen gjorde att allt avgjordes i den sista omgången. Men hemmamötet med Frankfurt var över efter 25 minuter. Hemmalaget vann till slut med 4-0 och säkrade ligasegern. 

- Det var ändå nervöst inför matchen. Men jag kände ändå att vi kommer att vinna matchen och bli mästare. Men det var ändå en konstig känsla. Så när slutsignalen gick var det bara eufori, säger Hann Glas som startade matchen för Bayern München.

I Tyskland är det annars Wolfsburg som varit den stora giganten. Med fyra raka ligatitlar var det äntligen dags för Bayern München att lyfta bucklan. För klubben var det viktigt att ta över tronen.

ANNONS

- Det är såklart oerhört viktigt. Klubben har jobbat för det här oerhört länge, och jag kände innan jag skrev på för Bayern München att de hade någonting bra på gång. Så jag fick rätt i den känslan. Så det var jätteskönt att bryta Wolfsburgs segersvit, det är vår tid nu, säger 28-åringen.

Med tanke på rådande pandemi. Hur kunde ni fira?
- Ganska bra ändå. Vi hade tur med vädret, det var soligt och ganska varmt. Så vi kunde fira utomhus så det blev ändå en bra kväll med tanke på omständigheterna.

Glas som anslöt till Bayern München från Paris Saint Germain förra sommaren har haft en bra debutsäsong i södra Tyskland.

- Det är alltid tufft när man byter lag och så. Men jag tycker att jag har kommit in fort och har bidragit med en del mål och assist. Men också varit med och sett till att vi släppt in så få mål som vi har gjort. Det är jag nöjd med men man vill ju alltid mer, säger ytterbacken.

ANNONS

I sommar väntar ett OS för det svenska damlandslaget, där Glas varit given de senaste åren. Med en ligatitel i ryggen går hon in med ett stort självförtroende.

- Det är klart att det ger stort självförtroende och erfarenhet. Det ska jag försöka ta med mig in i landslaget, den här vinnarkulturen. Vi har ju många andra ligavinnare i landslaget, men det är såklart med stort självtroende som jag ska ta med mig in till ett stort mästerskap, avslutar Glas.

Publicerad 2021-06-07 kl 18:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto