Guerreiro glödhet - gjorde sitt tredje mål sedan omstarten

Bundesliga

Raphael Guerreiro har hittat toppformen.
Portugisen nätade mot Wolfsburg - och gjorde sitt tredje mål sedan omstarten.

Förra helgen var Bundesliga tillbaka och Dortmund vann mot Schalke med 4-0, varav att wingbacken Raphael Guerreiro svarade för två av målen. I lördagens möte med Wolfsburg nätade han på nytt.

Dortmund tog ledningen i den 32:a minuten. Thorgan Hazard slog in bollen mot målområdet från högersidan i straffområdet. Erling Braut Haaland missade den första chansen, men sedan kunde Guerreiro enkelt placera in 1-0. Det var vänsterspringarens åttonde mål för säsongen och hans tredje på de två senaste matcherna.

1-0 var ställningen i paus och Guerreiros mål såg länge ut att bli matchens enda.

Med dryga tio minuter av utökade dock Dortmund. Laget kontrade på ett utspritt Wolfsburg och till slut kunde Achraf Hakimi trycka in 2-0 från nära håll.

Det blev också matchens slutresultat och det innebär att Dortmund alltjämt är tvåa i Bundesliga, en poäng bakom ledande Bayern München, som senare i kväll möter Frankfurt. I nästa omgång ställs Dortmund mot just Bayern München i ”Der Klassiker”.

Wolfsburg: Casteels - Mbabu, Pongracic, Brooks, Roussillon - Mehmedi, Schlager, Arnold, Steffen - Ginczek, Weghorst.

Dortmund: Bürki - Piszczek, Hummels, Akanji - Hakimi, Dahoud, Delaney, Guerreiro - Hazard, Brandt - Haaland.