Haalands succé - målskytt direkt i comebacken

Bundesliga

Tillbaka efter skada.
Då hoppade Erling Haaland in och gjorde sitt 50:e mål på lika många Bundesliga-matcher.
Norrmannen slog därmed dubbla ligarekord.

Borussia Dortmunds anfallsstjärna Erling Haaland, 21, har varit borta sedan 19 oktober med en skada. Norrmannen missade därmed de avgörande VM-kvalmatcherna mot Lettland och Nederländerna när Norge gick miste om en VM-plats.

I lördagens ligamatch borta mot Wolfsburg var Haaland tillbaka i spel igen. Dortmund hade vänt från 0-1 till 2-1 när norrmannen byttes in i spel efter 73 minuter. Därefter dröjde det bara åtta minuter innan Haaland höll sig framme och styrde in Julian Brandts vänsterinlägg för 3-1.

Målet var Haalands tionde fullträff i Bundesliga den här säsongen och han står nu på sammanlagt 50 mål i den tyska högstaligan efter 50 matcher. Dubbla rekord för norrmannen, enligt Bundesligas hemsida.

Haaland är dels den yngste spelaren att nå noteringen med sina 21 år, fyra månadrer och sex dagar, dels spelaren att nå 50 Bundesliga-mål på färst matcher. Det förra rekordet innehades av Timo Konietzka som nådde milstolpen på 62 matcher.

Segern tar Dortmund upp till en tillfällig serieledning. Bayern München har chansen att återta förstaplatsen hemma mot Joakim Nilsson och Arminia Bielefeld senare under lördagskvällen.