Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hannover uppges bryta med Ondoua: "Betalar priset"

Bundesliga 2

Enligt Bild kommer Gaël Ondoua och Hannover gå skilda vägar.
Spelaren själv hävdar att han gjort sin sista match i klubben för att han har ryskt medborgarskap.
"Jag betalar priset", skriver han på sin blogg enligt Actu Cameroun.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från VM-matchen mellan Kamerun och Brasilien i spelaren ovan.

Gaël Ondoua, 27, spelade VM för Kamerun och mittfältaren väckte en del uppmärksamhet under mästerskapet. Anledningen var att han hade två flaggor på sina skor. En kamerunsk och en rysk. Hannover-spelaren har nämligen dubbelt medborgarskap efter att ha tillbringat en stor del av sin karriär i Ryssland och han tidigare talat gott om landet i öst.

- Ryssland är mitt hem, precis som Kamerun. Varför ska jag överge mitt hem? Ingen har någonsin frågat om det, har han tidigare sagt i en intervju.

Efter Qatar-VM har Ondoua fått väldigt begränsad speltid i sitt klubblag Hannover och spelaren själv tror sig veta varför. För att han är ryss.

Annons

"Klubben, som jag har kontrakt med till slutet av säsongen, räknar inte längre med mig trots att jag var med i VM. Trots bristen på defensiva mittfältare. Trots att backar flyttas upp till centralt mittfält. Trots ett par förluster de senaste matcherna. Det finns inte en chans att jag kommer att spela mer den här säsongen", skriver han på sin blogg enligt Actu Cameroun.

Han fortsätter:

"Jag tror att ni förstår anledningarna till det. Alla såg vad som hände efter VM. Jag spelar för Hannover som rysk medborgare och min bestämda uppfattning är att alla ska få stå för vad de tror på. För tillfället betalar jag priset för det."

Enligt Bild verkar parterna nått vägs ände. Den tyska tidningen uppger att ryss-kameruniern och 2. Bundesliga-mittenlaget kommer att bryta kontraktet inom kort. Det skulle kosta Hannover 200 000 euro, 2,2 miljoner kronor, att gå skilda vägar.

Annons

Bild hävdar att Hannover tycker att Ondoua är en ”lögnare” och ”self-promoter”. Spelaren å sin sida ska vara ”djupt sårad”.

Det slutar inte där.

Uppgifterna gör gällande att Hannover kan skicka ner Ondoua i B-laget för att helt enkelt tvinga honom bort från klubben.

27-åringen står den här säsongen noterad för två tävlingsframträdanden i Hannover.

Publicerad 2023-03-07 kl 09:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto