Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

Här är din nya klubb, Ekdal - experten om Hamburg

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Albin Ekdal har skrivit på ett fyraprskontrakt med tyska Hamburg. Fotbollskanalens Tysklands-expert Adam Nilsson reder ut vilken klubb den svenske landslagsmittfältaren kommer till.

Efter flera år i Serie A lämnar nu 25-årige Ekdal Italien för spel i Bundesliga och Hamburg. En klubb där det varit kaosartat de senaste säsongerna - och laget har klarat sig kvar i serien via kvalspel de två senaste säsongerna.

Adam Nilsson tycker att Albin Ekdal gjort helt rätt klubbval.

- Absolut. Det är också kul att Bundesliga kan locka såna spelare. Han kommer komma till en bra miljö och en klubb där jag tror att han kommer att utvecklas. Och gör han det bra kommer han absolut bli aktuell för de klubbarna som jagar Champions League-platser. Men kanske inte Bayern München.

Hur mår klubben i dagsläget?
- Det har varit Tysklands kaosklubb nummer ett de senaste åren. Ekonomiskt mår klubben inte bra. Problemen har hopat sig och man måste minska spelarkostnaderna med 11 miljoner euro från förra säsongen till årets. Men de nya människorna kring klubben bygger upp något nytt, som försöker distansera sig från vad som varit vilket är bra.

Hur är trycket från fansen?
- Trycket är stort på framgång. Hamburg har förutsättningarna för att vara ett topplag och har underpresterat de senaste två åren. Skulle man inleda dåligt lär fansen vända och ge mycket kritik. Just nu är Hamburg den svåraste klubben att spela för i Tyskland.

Blir Ekdal en given startspelare?
- Ja, det tror jag. Hans spelstil finns inte i hos någon annan i laget och Hamburg har lagt mycket pengar på att locka honom till Tyskland trots deras ekonomiska problem. Han är deras stora värvning för säsongen och därför kommer han att få mycket speltid.

Vad tror du Ekdal får för roll i Hamburg?
- Han kommer nog bli en av två sittande mittfältare i en 4-2-3-1-uppställning. Han kommer få en viktig roll, lite som Xabi Alonso med att fördela bollarna. Sen kommer han nog att få en fysisk spelare bredvid sig.

Hur spelar laget?
- Hamburg försöker att spela längs med backen. Det är den numera "tyska fotbollen" med snabba omställningar i Hamburg på samma sätt. Mycket utgår ifrån att hålla bollen inom laget och ta sig runt på kanterna. Albin kommer att vara den som för tempot och styr spelet i den typen av spel. Vi kommer inte att se många långa bollar i Hamburg.

Hur är tränaren Bruno Labbadia?
- En tidigare anfallsspelare som var en del av Bayern München på 90-talet. Det laget kallades för "FC Hollywood" mycket på grund av de olika personligheterna och intrigerna som kretsade kring laget. Som tränare är han utåt sett karismatisk och är en person som är rätt omtyckt av media. Känd för att vara väldigt rak och ärlig gentemot sina spelare och är väldigt tydlig i sina idéer kring fotboll.

Se alla Albin Ekdals mål från den gångna säsongen i spelaren ovan.

Publicerad 2015-07-18 kl 21:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons