Bundesliga

Hertha kan kalla sig bäst i Berlin.
Laget slog Union med 4-0.

Med svenske landslagsanfallaren Sebastian Andersson tillbaka i startelvan ställdes Union Berlin mot Hertha Berlin i ett huvudstadsderby. Men det blev ingen succé, varken för Union Berlin eller Andersson.

Efter en mållös första halvlek tog Hertha ledningen direkt i matchens andra akt. Marvin Plattenhardt slog in bollen i straffområdet och där kunde Vedad Ibisevic knoppa in 1-0.

Men Hertha nöjde sig inte där. Bara minuten senare fick Hertha bollen på nytt. Laget kontrade på Union samtidigt som de rödkläddas back Florian Hübner gick bort sig. Det ledde till att Dodi Lukebakio blev fri och belgaren gjorde inget misstag av den möjligheten. Han rundade målvakten Rafal Gikiewicz och placerade in 2-0.

Det räckte dock inte där. I den 60:e minuten slog till Matheus Cunha till från straffområdeskanten med ett välplacerat avslut. 3-0.

Därefter blev Sebastian Andersson utbytt, men tränaren Urs Fischers ändringar hjälpte föga. I stället kunde Dedryck Boyata nicka in 4-0 på en hörna med lite mer än tio minuter kvar och det blev också matchens slutresultat.

Hertha är nu tiondeplacerat i Bundesliga. Union å sin sida ligger på tolfteplats.

Hertha Berlin: Jarstein - Pekarik, Torunarigha, Boyata, Plattenhardt - Skjelbred - Darida, Grujic, Lukebakio - Ibisevic, Cunha.

Union Berlin: Gikiewicz - Reichel, Hübner, Friedrich - Trimmel, Promel, Andrich, Parensen - Ingvartsen, Bulter - Andersson.