Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND
22v

Hrgota fast i frysboxen - får inte träna med A-laget

Foto: Bildbyrån.

Branimir Hrgota har hamnat i frysboxen i Frankfurt.
Svensken får inte längre träna med de övriga A-lagsspelarna.
- De som vill spela fotboll borde leta efter en klubb där man får göra det, säger tränaren Adi Hütter enligt Gelnhäuser Tageblatt.

När Eintracht Frankfurt i söndags mötte Bayern München i den tyska supercupen (seger för Bayern med 5-0) fanns lagets svensk, Branimir Hrgota, inte ens med i truppen. Och faktum är att Hrgota har en lång väg att vandra innan han är aktuell för en startelva igen.

Den tyska tidningen Gelnhäuser Tageblatt rapporterar under onsdagen att svensken, tillsammans med tre andra spelare, inte får träna med de övriga A-lagsspelarna, utan att de tillhör ”träningsgrupp två”. De fick heller inte följa med till lagets träningsläger. Situationen beskrivs av tidingen som "problematisk". Träningen av den gruppen som Hrgota nu tillhör har skötts av antingen lagets tekniske direktör, Marco Pezzaiuoli (som tidigare varit tränare i Hoffenheim) eller fystränaren Martin Spohrer.

Tidningen skriver att Hrgota har ”en osäker framtid” och att han trots att han har kontrakt ”inte har någon framtid i Eintracht”.

- Den som vill spela fotboll borde leta efter en klubb där han får göra det. Här finns inte möjligheterna, säger tränaren Adi Hütter till tidningen.

Branimir Hrgota fick inte speciellt mycket speltid under föregående säsong heller och totalt blev det bara sex matcher i ligan och två i cupen.

När Fotbollskanalen februari i år talade med Branimir Hrgotas agent, Drazan Gilja, menade han att svenskens framtid finns i Tyskland.

- Han är en spelare för Bundesliga och där kommer han att stanna. Han är 100 procent en spelare för Bundesliga. Hans tid kommer.

Tränaren Adi Hütter tog över Eintracht Frankfurt i år, efter att Niko Kovac lämnat klubben för att i stället ta över FC Bayern.

Nedan hör du när Branimir Hrgota var gäst i podcasten "Lundh".

Publicerad 2018-08-15 kl 18:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons