Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hrgota förklarar förlängningen - efter ryktena: "Mycket fram och tillbaka"

Bundesliga 2

Det har hittills blivit mer än 100 tävlingsmatcher för Greuther Fürth och förra veckan blev det officiellt att Branimir Hrgota förlänger med klubben till 2026, trots intresse från olika klubbar.
- Jag hade olika förslag, säger han till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån.

I våras åkte Greuther Fürth ur Bundesliga och därefter har Branimir Hrgota ryktas till olika klubbar såsom FC Köln. Under en tid var det ovisst om den landslagsmeriterade forwarden skulle fortsätta i Fürth eller lämna, men nyligen blev det klart med en förlängning med andraligalaget som sträcker sig fram till sommaren 2026.

Nu berättar Hrgota om valet att stanna som lagkapten i Fürth.

- Det var mycket fram och tillbaka. Jag hade olika förslag, men i slutändan när det började närma sig slutet av transferfönstret, så kändes det bäst att förlänga, säger han till Fotbollskanalen.

Vad var det specifikt som fick dig att förlänga?

Annons
- Det var framförallt för det jag har i klubben. Jag är kapten och genom åren har jag fått väldigt många vänner. Min familj och jag trivs bra här också.

Under våren var Hrgota en del av den svenska landslagstruppen, men anfallaren har inte funderat så mycket på framtiden gällande landslaget.

- Ska jag vara helt ärlig så har jag inte funderat så mycket på landslaget just nu. Fokuset låg främst på att säkra den närmaste framtiden gällande klubblaget. Det är klart att man kanske senare kommer tänka på landslaget. Det är klart att man hoppas att man får vara med i landslaget igen. Det är bara en fråga som Janne Andersson kan svara på. Det viktigaste är dock att jag göra mina mål och assist här och då kommer förhoppningsvis Janne också höra av sig.

EM 2024 i Tyskland känns ju väldigt lockande, eller?

Annons
- Absolut, det tackar man ju definitivt inte nej till. Man tackar ju inte nej till något mästerskap, men just här nere i Tyskland var jag själv har spelat i flera år så vore det definitivt ett mål att få vara med på det. Det är dock ett par år fram tills dess och jag har inte funderat så mycket på det nu.
Publicerad 2022-08-31 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto