Hrgotas succésäsong fortsätter - säkrade minst kval till Bundesliga

Bundesliga 2

Bundesliga kan få en ny svensk till nästa säsong.
Branimir Hrgota, 28, gjorde sitt 15:e ligamål för säsongen när hans Greuther Fürth säkrade minst en kvalplats i 2. Bundesliga.

Branimir Hrgota, som var med och vann U21-EM med Sverige 2015, gör en stark säsong med Greuter Fürth som jagar uppflyttning till Bundesliga inför nästa säsong.

När laget ställdes borta mot Paderborn under söndagen gjorde Hrgota sitt 15:e ligamål för säsongen när han gav Fürth ledningen med 2-1 i slutet av första halvlek. Kort efter paus kom Hrgotas åttonde assist i 2. Bundesliga den här säsongen när han spelade fram Paul Seguin till 3-2-målet.

Hrgota, som är kapten för Fürth, blev sedan utbytt efter 73 minuter. Matchen slutade med en 4-2-seger för Greuther Fürth som därmed säkrade minst en kvalplats upp till Bundesliga. Fortfarande finns chansen att säkra direktuppflyttning, men det beror på resultaten i den sista omgången.

Samtidigt misslyckades anrika Hamburger SV återigen med att studsa tillbaka till Bundesliga efter förlust med 2-3 borta mot Osnabrück. Innan HSV åkte ur Bundesliga 2017/18 var det den enda klubben som aldrig åkt ur den tyska högstaligan.