Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hult fri i sommar - utesluter inte allsvenskan: "Sverige är ett alternativ"

Bundesliga 2

Niklas Hult lämnar Hannover efter säsongen. 
32-åringen utesluter inte en comeback i allsvenskan - och berättar att fler än Elfsborg-basen Stefan Andreasson hört av sig.
- Han är inte ensam som gjort det, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

2. Bundesliga-klubben Hannover 96 gav under onsdagen besked om att Niklas Hult lämnar vid avtalets slut efter säsongen. Den landslagsmeriterade 32-åringen, som anslöt från AEK Aten 2020, har gjort två säsonger i Tyskland, och är nu redo för en ny utmaning i karriären.

Hult berättar att han tackade nej till ett nytt kontrakt med den tyska klubben.

- Jag har varit här i två år och trivts jävligt bra från första stund. Jag har fått mycket uppskattning från fansen och alla runt omkring. Jag är en sådan människa, som försöker ha bra "connection" med alla som jobbar runt laget och så och då blir det jobbigt när man bestämmer sig för att man ska gå vidare, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

Annons

- De gav mig ett erbjudande och jag tackade nej till det, så nu är vi här. Det är så det är i fotbollen, men vi har trivts väldigt bra med familjen och sådär. Det är alltid tufft att säga hejdå, men det är så det är.

Vad gör att du vill vidare?
- Man kan väl säga att det är helheten. Jag har trivts jättebra och allting, men sedan har vi inte levt upp till förväntningarna, så det har också påverkat beslutet. Det känns även som det kommer ske ganska stora förändringar inom klubben, då det blir en ny tränare och sådana grejer. De har väl haft lite problem med mycket förändringar i den här klubben, så det är lite sådana grejer, men jag har haft två jättebra år här. För min del har det varit kanon, och jag har fått spela många matcher och gjort det bra, så det har varit två roliga år. 

Blev de ledsna över att du tackade nej?

Annons
- De ville att jag skulle stanna och jag har både känt från klubbens och framför allt fansens sida att de varit väldigt pushande sedan jag kom. Jag hade lite flyt i början, fick en bra start och avgjorde ett derby mot Braunschweig, samtidigt som jag gjorde två assist när vi spelade mot dem igen. Då kom jag väldigt nära fansen och har varit det under de här två åren, även om vi inte nått upp till målsättningarna som vi hade när jag kom hit. Det har varit två jävligt roliga år i Tyskland och 2. Bundesliga är en häftig liga med oerhört bra tempo, mycket springande och bra nivå på fotbollen. 

Vad händer nu då?
- Vi har en match kvar på söndag, så det är fullt fokus på den, och sedan kommer vi ta lite semester, och fundera över framtiden. Sedan får man ta det därefter. 

Hult är öppen inför framtiden och utesluter inte en återkomst till allsvenskan. 

Annons

- Vi är öppna för allting, jag stänger inga dörrar. Man får se vad som dyker upp och ta ställning till det då. Jag har bra relationer med klubbar i Sverige, så Sverige är verkligen ett alternativ, säger han. 

Hult har tidigare en bakgrund med spel i allsvenska klubbarna IFK Värnamo och IF Elfsborg. På frågan om Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson ringt är svaret:

- Han är inte ensam som gjort det (ringt), säger han och skrattar.

- Vi har en bra relation, så han har varit duktig på att hålla kontakten även innan när det varit långt till att vända hem. Elfsborg och Stefan är bra, så vi vet var vi har varandra.

Har Enes Ahmetovic (sportchef i Värnamo) också ringt?
- Det är lite roligt, vi är lika gamla och har gått i samma klass, så han har hört av sig några gånger. Man snackar och det har aldrig varit superaktuellt förrän nu kanske då. Det är kul att de håller kontakten, och sedan får man ta sig en funderare vad som blir bäst för helheten.

Annons

Är det aktuellt att spela för en annan allsvensk klubb än Elfsborg och Värnamo?
- Jag kommer inte stänga några dörrar för någonting. Det är helheten, som man är ute efter och letar efter, men som jag sa innan, så är det fullt fokus på söndagens match, sedan semester och därefter får man fatta ett beslut, men förhoppningsvis ganska snart. 

Hult hoppas nu på spel i söndagens ligaavslutning mot Ingolstadt hemma på HDI-Arena, då det lär bli någon form av avtackning inför hemmasupportrarna. 

- Det blir väl lite sådana grejer, så förhoppningsvis blir det en bra avslutning med vinst i sista matchen. Det kommer bli bra väder och mycket folk på arenan, så det kommer bli en rolig match, säger han. 

Hult har även spelat med AEK Aten, Panathinaikos och Nice ute i Europa. 

Annons
Publicerad 2022-05-11 kl 16:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto