Hussein poängräddare för Hertha Berlin

Bundesliga 2

Bilal Hussein har varit i Hertha Berlins frysbox.
Men under fredagen kan vändningen ha kommit.
Då spelade 23-åringen en huvudroll när Hertha Berlin säkrade en sen 3-2-seger mot Paderborn.

Bilal Hussein har en tuff period i Hertha Berlin bakom sig. Den tidigare AIK-mittfältaren har varit utanför representationslagets trupp vid flertalet tillfällen och för tre veckor sedan petades han även i en reservlagsmatch.

Men under fredagen fanns 23-åringen med i matchtruppen till mötet med Paderborn.

Huvudstadslaget såg dock ut att gå mot en förlust. Men i den 78:e matchminuten, vid underläge med 1-2, hoppade Hussein in. Då behövde han endast nio minuter innan han kunde raka in kvitteringen efter ett inspel från Jonjoe Kenny.

"Joker Hussein får hemmanätet att rassla och Berlin-bänken att fira kort efter att han tryckt in bollen i det högra hörnet från 14 meter", skrev tyska Bild om målet.

Det dröjde sedan blott tre minuter innan anfallaren Haris Tabakovic fullbordade vändningen med sitt 3-2-mål – ett mål som skulle visa sig bli matchens sista.

Segern innebär Hertha Berlin hakar på i striden om en kvalplats. Med en match mer spelad har laget nu fem poäng upp till Fortuna Düsseldorf på tredjeplatsen.