Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ingelsson "assistkung" i Tyskland: "Det har lossnat"

Bundesliga 2

Svante Ingelsson imponerar i Tyskland.
Svensken har gjort näst flest assist i 2. Bundesliga.
- Nu har det lossnat, säger svensken till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Tidigare Kalmar FF-mittfältaren Svante Ingelsson, 24, är inne på sin andra säsong med Hansa Rostock i 2. Bundesliga. I höst har han spelat en lite större roll för den klassiska klubben och är noterad för sex assist på tolv ligamatcher, vilket är näst bäst i ligan, då endast Darmstadts Tobias Kempe gjort fler framspelningar, sju stycken, i andraligan. 

Ingelsson är så här långt nöjd med sin poängskörd den här säsongen i Tyskland.

- Det är klart att det alltid är kul när det blir utdelning. Jag hade lite otur förra året och året innan med min utdelning och jag har inte fått betalt, men nu har det lossnat, så det är kul, säger 24-åringen till Fotbollskanalen.

Annons

Vad är förklaringen?
- Det är alltid svårt att sätta fingret på det, men det är kanske att jag fått lite mer erfarenhet av ligan, som är svårspelad som ny spelare. Jag har även haft lite mer tur det här året, och de har gjort mål på chanserna, som jag spelat fram till, säger han.

Har de inte tagit vara på dina geniala passningar tidigare?
- Haha, så kan man inte riktigt säga. Det är alltid så att det kan vara en skitpassning som leder till en assist, men det kan också vara en drömpassning som inte blir det. 

Ingelsson menar vidare att det alltid är lättare andra året i en klubb. 

- Man kommer in i det mer och mer och med allt runt omkring klubben. Man känner spelarna, som man spelar med och kan ta större ansvar på det sättet.

Ingelsson tycker samtidigt att säsongen varit lite upp och ner för laget som helhet, då Rostock är tolva i ligan. Målet är att säkra ett nytt kontrakt så snabbt som möjligt. 

Annons

- Vi ska få ihop tillräckligt med poäng så det räcker till det, och sedan ska vi bygga på det, så får vi se hur långt det räcker. 

Hansa Rostock är en klassisk klubb i Tyskland, men också i Sverige, då flera svenskar genom åren tillhört klubben. Mellan 2000 och 2005 var fyra svenskar i klubben varje år, varav sex svenskar under säsongen 2002/2003, då Rostock hade sina bästa år i klubbens moderna historia med spel i Bundesliga.

Ingelsson känner, precis som svenske lagkamraten Nils Fröling, av de svenska vingslagen i den nordöstra staden i Tyskland. 

- Det är klart att fansen har lite extra kärlek för svenskar, så det är alltid roligt för mig och Nils (Frölingt), och i media är det bland de första frågorna man får. De har frågat om man känner till de gamla spelarna och traditionen, men det var mest första året.

Annons

På läktarplats dyker det även då och då upp svenska flaggor.

- Man ser någon här och var, lite borta och lite hemma, så det är roligt. 

Publicerad 2022-11-03 kl 18:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto