Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ingelsson klar för klassisk svenskklubb: "Glad att fortsätta traditionen"

Serie A

Hansa Rostock har haft sin beskärda del av svenskar genom åren.
Nu sällar sig Svante Ingelsson, 23, till skaran.
- Jag är mycket glad över att fortsätta den stora skandinaviska traditionen i Hansa Rostock, säger Ingelsson till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

Den svenske innermittfältaren Svante Ingelsson, 23, lämnar Serie A och Udinese i sommar. Ingelsson har skrivit på ett tvåårsavtal med Hansa Rostock i tyska andraligan.

Ingelsson, i Sverige mest känd för sin tid i Kalmar FF, spelade 32 ligamatcher på lån i Paderborn i 2. Bundesliga under den gångna säsongen och stod för tre assist.

Hansa Rostock har varit hemvist för många svenska spelare genom åren och framför allt i början av 2000-talet. Peter Wibrån, Marcus Lantz, Magnus Arvidsson, Andreas Jakobsson, Joakim Persson, Rade Prica och Marcus Allbäck är några av svenskarna som representerat klubben.

ANNONS

- Jag är mycket glad över att fortsätta den stora skandinaviska traditionen i Hansa Rostock och följa i fotspåren av välkända spelare som Peter Wibrån, Magnus Arvidsson och Marcus Lantz, säger Ingelsson till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

- Hansa är fortfarande ett känt namn i Sverige och jag är lycklig över att kunna spela för den här klubben och därmed fortsätta spela i 2. Bundesliga.

Ingelsson börjar träna med sin nya klubb omgående och kommer att bära tröja nummer 14. Han blir den elfte svensken i Hansa Rostocks historia.

Publicerad 2021-06-28 kl 10:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto