Ishak bakom Nürnbergs första seger i Bundesliga

Bundesliga

Mikael Ishak låg bakom Nürnbergs första seger i Bundesliga.
Han spelade i kväll fram Torles Knoll till 2-0 mot Hannover.

Nürnbergs svenske anfallare Mikael Ishak gjorde nyligen sitt första mål i karriären i Bundesliga genom att kvittera och ordna en poäng mot Mainz i ligan. Därefter lämnade han planen mållös senast mot Werder Bremen (1-1), men var i kväll åter i händelsernas centrum, när hans Nürnberg tog emot Hannover i Bundesliga.

Nürnberg fick i den 29:e minuten en klar fördel inför den resterande delen av matchen, då tidigare MFF-backen Miiko Albornoz drog på sig ett direkt rött kort efter att han drog ner Vura, som var helt fri framför mål. Nürnberg brände däremot frisparken och tog i stället ledningen i den 76:e minuten efter självmål av Waldemar Anton i moståndarlaget.

Sedan var det dags för Ishak att punktera matchen. Svensken mötte i den 77:e minuten en djupledsboll, tog med sig bollen in i straffområdet och frispelade osjälviskt fram inhopparen Torles Knoll till 2-0. Det räckte för lagets första seger i år i Bundesliga.

Nürnberg lyfte därmed till åttondeplats i Bundesliga. Ishak är i sin tur numera noterad för ett mål och en assist på fyra framträdanden i ligan, varav två mål på ett framträdande i den tyska cupen inför säsongsstarten.

Publicerad 2018-09-22 kl 17:26