Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ishak ledbandsskadad - men hoppfull: "Om allt går min väg kan jag vara tillbaka snabbt"

Bundesliga

Mikael Ishak tvingas till rehabilitering på obestämd tid.
Han har ådragit sig en skada på det inre ledbandet i vänster knä.
- Jag hoppas inte bli borta allt för länge, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Mikael Ishak blev nyligen för första gången uttagen i det svenska A-landslaget på "riktigt" till senaste Nations League-samlingen, men fick lämna i förtid med anledning av en känning i ena låret. I helgen spelade han från start i mötet mellan Nürnberg och Hoffenheim i Bundesliga, men tvingades kliva av med en knäskada.

Under måndagen undersöktes anfallaren vidare och klubben gick därefter ut med att Ishak har en skada på det inre ledbandet i vänster knä.

- Det var egentligen inget speciellt under matchen. Jag har haft en gammal ledbandsskada och varje gång jag skjuter utan att tänka till, så kan den rivas i ledbandet, vilket det gjorde nu. Det är helt normal och det vet alla som har haft ledbandsskador, berättar landslagsanfallaren för Fotbollskanalen och syftar på att han i vintras också hade en ledbandsskada, men en allvarligare sådan och missade åtta veckors spel. 

ANNONS

Ishak får inte gå ut med hur länge han förväntas bli borta från matchspel den här gången, men kan berätta att det inte rör sig om en lika allvarlig skada som senast. 

- Om allt går min väg kan jag vara tillbaka snabbt. Det är därför vi tar det dag för dag. Det kunde lika gärna ha varit att jag hade dragit av ledbandet helt eller något med korsbandet, men nu är det en skada på ledbandet. Om allt går enligt planerna, så hoppas jag inte bli borta allt för länge, säger han.

- Det var mycket allvarligare förra gången. Nu får vi ta det lite dag för dag. Det kan gå väldigt snabbt, samtidigt som jag inte hoppas på någon reaktion. Det är inte en stor skada, fortsätter han. 

Däremot medger anfallaren att det förstås är tråkigt att skadan kommer just nu, bara några matcher in i säsongen och efter att han nyligen blev uttagen i A-landslaget. 

ANNONS

- Det är klart att det är tungt, då det var första gången jag var med på allvar i landslaget. Jag märkte av mitt knä redan på första träningen då och sedan drog jag baksida lår. Samtidigt har jag presterat bra på den här nivån och hoppas få fler chanser i landslaget. 

Mikael Ishak är i höst noterad för två mål på åtta ligamatcher i Bundesliga.

Publicerad 2018-10-22 kl 16:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto