Jätteskrällen: Bayern utslaget av lag från tredjeligan

Ett praktfiasko har skett i tyska cupen.

Patrick Sontheimer och Thomas Tuchel.

Bayern München har stormat fram under säsongsinledningen och stundtals har storklubben kört över i stort sett allt som kommit deras väg i såväl Bundesliga som Champions League.

Men några framgångar i tyska cupen, DFB-pokal, blir det inte i år.

På onsdagskvällen stod man nämligen för ett rejält fiasko. Detta då man föll mot tredjedivisionslaget Saarbrücken.

Bayern tog förvisso ledningen med 1-0 tidigt genom Thomas Müller, men det räckte inte långt. Patrick Sontheimer kvitterade strax före paus och i den 96:e minuten blev Marcel Gaus stor hjälte - då han satte det avgörande 2-1-målet till Saarbrückens favör.

Sportchef Christoph Freund var inte nådig när han bedömde sitt lags insats efteråt:

- Det är oacceptabelt. Jag förstår inte hur man kan göra en så dålig första halvlek som vi gjorde. Helt utan mod, snabbhet, aggressivitet. Du kan inte tävla mot någon motståndare på det sättet, säger Bayern-toppen enligt Sport1.

- I slutändan var inte Saarbrückens seger oförtjänt. Besvikelsen är enorm.

Huvudtränare Thomas Tuchel:

- Vi tog inte enkelt på uppgiften och vi var inte arroganta. Det finns antingen 100 förklaringar eller inga. Alla som säger att vi måste vinna här har rätt. Det finns ingen smart förklaring, vi är extremt besvikna.

En jätteskräll, alltså. Och till råga på allt åkte Bayern på ytterligare ett bakslag.

Mittbacksstjärnan Matthijs de Ligt tvingades nämligen bryta matchen tidigt i första halvlek på grund av en knäskada. Det återstår att se när nederländaren är tillbaka på planen.

Bayern Münchens startelva: Neuer - Sarr, de Ligt, Min-jae, Davies - Kimmich, Krätzig - Sané, Müller, Tel - Choupo-Moting.