Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

Källström gläds över Ljungbergs nya tränarroll: ”Superbra för svensk fotboll”

Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. I går stod det klart att Fredrik Ljungberg blir ny assisterande tränare i Bundesligalaget Wolfsburg. 
Kim Källström gläds med sin tidigare landslagskollega.
- Kul för Fredrik, det kändes som att han under den senaste tiden verkligen har anammat det här med tränaryrket, säger Källström till Fotbollskanalen.

Efter en säsong av knackiga resultat i Bundesliga valde Wolfsburg nyligen att sparka tränaren Valerien Ismael. I går stod det klart att klubben plockade in Arsenals akademichef Andries Jonker som ny tränare – och att Jonker plockar med sig Fredrik Ljungberg som assisterande tränare.

För Kim Källström, som spelade tillsammans med honom i landslaget under flera år, kom utnämningen av Ljungberg som en överraskning.

- Det var förvånande, man såg inte den komma. Men samtidigt är det superkul. Kul för Fredrik, det kändes som att han under den senaste tiden verkligen har anammat det här med tränaryrket. Wolfsburg är en jättefin klubb och Bundesliga är en härlig liga, det känns också som en klubb som det bara kan bli bättre i nu också. Det kan vara ett bra läge att komma dit nu, det känns inte som att de ska ligga där de ligger. Det är ett bra lag, så det är kul för Fredrik. Det är kul också att svenska spelare får chansen att vara tränare i Europa, det är ju inte så många genom åren som har varit det, som (Johan) Mjällby exempelvis. Det är superbra för svensk fotboll, säger Källström till Fotbollskanalen.

Tror du att Ljungberg har en framtid på den stora tränarscenen?
- Svårt att säga… Men absolut. Fredrik känns precis som Olof (Mellberg) och Henke (Henrik Larsson), när de väl har bestämt sig för att göra något så är det inte några halvmesyrer. Jag tror att det är det som har tagit dem långt också. Det är nog det som behövs för de flesta som är på den nivån. Jag har svårt att se att han inte gör det här med en större plan. Samtidigt tror jag att det är bra att börja som assisterande när man är uppe på den nivån. Det är ett speciellt yrke, jag tror inte att man automatiskt blir en bra tränare bara för att man var en duktig fotbollsspelare. Man måste vara ödmjuk för att det är ett helt annat yrke. Men samtidigt tror jag att det går att lära sig i den typen av stora klubbar. Det är nog en bra väg. Att göra som Olof (tränare i Brommapojkarna) och Henke (tidigare tränare i Falkenberg och Helsingborg) tror jag är en annan bra väg. Det gäller bara att hitta sin väg i det hela. 

Wolfsburg ligger på 14:e plats i Bundesliga, två poäng från Albin Ekdals Hamburg som ligger på kvalplats nedåt.

Publicerad 2017-02-28 kl 10:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons