Då svarade Harry Kane för ett hattrick och nu är engelsmannen historisk.

Inför den sista omgången av fjolårets Bundesliga-säsong stod titelracet mellan Dortmund och Bayern München. Men efter en rejäl pyspunka tappade Edin Terzics manskap ligasegern, vilket gjorde att Bayern, som alltid, sprang förbi i slutspurten.

Men även under årets säsong har båda lagen visat att man vill vara med och tampas om seriesegern. Således var lördagens tyska klassikermöte av yttersta vikt i toppstriden.

Men den som hade väntat sig en böljande och jämn tillställning blev besviken denna lördag. Thomas Tuchels Bayern gick ut och satte ner foten direkt.

1-0   kom efter fyra minuters spel när Dayot Upamecano lämnades ensam på en hörna.

2-0 rakade Harry Kane in i öppet mål fem minuter senare.

Efter det inledande rycket spelade Dortmund-spelarna förvisso upp sig en aning. Men hemmalaget hade stora problem att hota Manuel Neuer i bortamålet och 2-0 stod sig in till halvtidsvilan.

I den andra halvleken var det sedan Bayern som tryckte på mest och frågan var framför allt hur stor segermarginalen skulle bli.

En marginal som till sist landade vid fyra mål. Detta efter att Harry Kane visat kyla när han satte dit sitt andra och tredje mål för kvällen i matchens slutskede. Engelsmannens hattrick innebar framför allt slutresultatet 4-0, men även att Kane skriver Bundesliga-historia.

Kane är nämligen den första spelaren genom tiderna att göra 15 mål under sina tio första Bundesliga-matcher.

Förutom en hel del psykologisk tyngd innebär segern även att Bayern hakar på Bayer Leverkusen i toppstriden. Dortmund i sin tur

Dortmund: Kobel – Wolf, Schlotterbeck, Hummels, Ryerson – Özcan, Sabitzer – Malen, Reus, Brandt – Füllkrug.

Bayern München: Neuer – Mazraoui, Kim, Upamecano, Davies – Goretzka, Laimer – Sané, Musiala, Coman – Kane.

Publicerad 2023-11-04 kl 20:41