Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klassiska Bundesligaklubben får starta om utan get på arenan

Bundesliga

Tolv raka säsonger med spel inför geten Hennes I-IX - men inför Bundesligaomstarten kommer varken publik eller get vara på plats i Köln på grund av ligans coronaregler.

Foto: Bildbyrån

Ingen getmaskot i Köln. Anthony Modeste til höger. OBS geten på bilden är Hennes VIII, Hennes IX företrädare på maskotposten.

Köln är en av de mest klassiska klubbarna i Tyskland och vann den allra första upplagan av Bundesliga under säsongen 1963/64. I sitt ganska ovanliga klubbmärke syns en get, och den geten – eller snarare en efterföljare till den har lite oväntat hamnat i fokus inför omstarten av Bundesliga som väntar i helgen.

I normala fall närvarar vid varje Köln-match deras maskot som är en get (den nuvarande heter Hennes IX), men inte i helgen. Utöver ligaföreningen DFL:s alla regler och riktlinjer för spelare, ledare och annan personal runt arenan finns också bestämmelser kring djurmaskotar som tills vidare är portade.

ANNONS

Detta innebär att för första gången på tolv år kommer Köln att spela utan att deras get är på plats. Hennes IX debuterade som Kölnmaskot den här säsongen då han efterträdde Hennes VIII som på grund av att han drabbats av artros fick pensioneras och flytta till Kölns zoo. För Köln-supportrar som saknar Hennes IX kan längtan stillas på getens egen Facebook-sida.

Publicerad 2020-05-12 kl 15:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto