Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

TYSKLAND

Klubbchefen: "Dortmund är 50 år efter Bayern"

Foto: Scanpix

Hans-Joachim Watzke och Jürgen Klopp.

Dortmund har ingen chans att nå Bayern Münchens nivå.
Det menar ingen annan än klubbens egna vd, Hans-Joachim Watzke.
– De ligger 50 år framför oss, säger han enligt Goal.

Efter flera guldår kämpar nu Dortmund i botten av tabellen. De slåss varken för titel eller Europaplats längre - utan överlevnad.

Därför går klubbens vd Hans-Joachim Watzke, känd för sina rubrikskapande uttalanden, ut och spelar ner förväntningarna jämte eviga mästargänget Bayern München.

– Vi kommer inte kunna matcha Bayerns framgångar ens inom de kommande 20 åren - de ligger 50 år framför oss. Men nu har vi nått åttondelarna i Europa flera säsonger i rad och förhoppningsvis är vi där igen om en månad, säger han enligt Goal.

Samtidigt som BVB försöker rädda livhanken ser man hur konkurrenterna vässar sina startelvor. Wolfsburg, tvåa i ligan, värvade precis världsmästaren André Schürrle från Chelsea för en stor summa pengar.

– Visst, vi skulle kunna pusha igenom en värvning som Schürrle för 300 miljoner - men inte lika ofta.

En person som har varit under rejäl press är Jürgen Klopp. Men trots rykten om ett tidigt avsked i vår i det fallet Dortmund fortfarande agerar ankare i Bundesliga, lär tränaren inte lämna i förtid, säger Watzke.

– Det har aldrig funnits något ultimatum och jag kan inte tänka mig ett scenario där han själv avgår. Han har självförtroende och vi litar alltför mycket på varandra. Det kommer inte att sparkas någon, BVB karaktäriseras av solidaritet.

Publicerad 2015-02-13 kl 07:56

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER