Krossen: Bayern München körde över nykomlingen

Bundesliga

Bochum hade inte mycket att sätta emot på Allianz Arena.
Bayern München spände musklerna och körde över Bundesliga-nykomlingen med hela 7-0.

Efter poängtappet mot Borussia Mönchengladbach i premiären har Bayern München kört över allt i sin väg i Bundesliga. Lördagens hemmamöte med nykomlingen VfL Bochum blev inget undantag.

Bayern München krossade nämligen Bochum med hela 7-0. Leroy Sané gav den tyska storklubben ledningen med en vacker frispark efter dryga kvarten, vilket blev början på överkörningen. Innan halvtidsvilan hade Bayern utökat ledningen till 4-0 efter ett självmål och två fullträffar av Joshua Kimmich och Serge Gnabry.

Dominansen fortsatte efter paus. Robert Lewandowski gjorde sitt sjätte mål för säsongen och strax därefter satte Kimmich sitt andra för dagen. Med tio minuter kvar att spela fastställde inhopparen Eric Maxim Choupo-Moting slutresultatet till 7-0.

- Vi spelar i samma liga, men det var flera klasser som skiljde lagen åt i dag, säger Thomas Reis, Bouchums tränare, på presskonferensen efter matchen.

Julian Nagelsmann var belåten med storsegern, som var ett steg på vägen för att uppnå klubbens mål den här säsongen.

- Vårt mål är att vinna klubbens tionde titel i rad. Jag vill förvalta arvet som mina företrädare har lämnat efter sig, säger Bayern-tränaren.

Bayern München toppar Bundesliga efter fem spelade matcher med 13 inspelade poäng.