Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Läkaren avslöjar hemligheterna om bråken med Pep: "Gör allt i sin makt för att vilseleda"

2015 slutade Hans-Wilhem Müller-Wohlfahrt i Bayern München efter ett uppmärksammat bråk med Pep Guardiola.
Nu berättar läkaren sin version om det interna kriget som pågick i storklubben.
"Pep gör allt i sin makt för att vilseleda andra", skriver han i sin självbiografi enligt Bild.

I 38 år jobbade Hans-Wilhem Müller-Wohlfahrt som läkare i Bayern München, innan han tackade för sig 2015. Tränaren Pep Guardiolas intåg i klubben 2013 blev början på slutet i Bundesliga-jätten för den högt ansedde läkaren, som sedan i november 2017 är tillbaka i Bayern.

ANNONS

Müller-Wohlfahrt hamnade i en intern konflikt med Guardiola, vilken blev stort uppmärksammad under den perioden. Till slut beskylldes läkaren och resten av hans stab för en förlust i Champions League mot Porto och då valde Müller-Wohlfahrt att hoppa av sitt uppdrag.

Läkaren har nu skrivit en självbiografi som den tyska tidningen Bild publicerat utdrag ifrån. I boken går Müller-Wohlfahrt hårt åt Guardiola och berättar om vad som hände bakom kulisserna, enligt honom.

"Under Pep Guardiolas ledning förändrades klimatet i Bayern München och det blev mer och mer tydligt att han inte litade på mig och mitt team. Å ena sidan var han totalt ointresserad av medicinska frågor, men å andra sidan krävde han att vi skulle göra mirakel", skriver Müller-Wohlfahrt enligt Bild.

Guardiola ska ha varit aggressiv i sin ton mot läkarstaben i diskussioner om skadade spelare, enligt Müller-Wohlfahrt. Efter ett tag ska spanjoren ha krävt att läkarna skulle finnas på plats på varje Bayern-träning, men Müller-Wohlfahrt ville jobba utifrån sin metod och vägrade lyda Pep.

ANNONS

"Guardiola blev ofta porträtterad i media som en innovativ, om inte revolutionerande, tränare. Men i Bayern vred han tillbaka klockan ordentligt".

Müller-Wohlfahrt pekar på att Guardiola ska ha vänt upp och ner på klubbens väl inarbetade medicinska metoder och jobbat med ett träningssätt som drastiskt ökade lagets muskelskador. 

"Men jag kunde inte nå fram till honom med sättet som jag tänker och jobbar på. Inte ens mina rapporter om skadade spelare intresserade honom. När jag ville prata med honom så vände han alltid på sig och gick i väg", skriver läkaren.

I boken skriver också Müller-Wohlfahrt följande, enligt Bild:

"Jag ser på Pep Guardiola som en människa med en låg självkänsla som gör allt i sin makt för att vilseleda andra". 

Pep Guardiola jobbar numera i Premier League-klubben Manchester City.

ANNONS
Publicerad 2018-03-13 kl 13:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto