Leipzigs missräkning – kryssade mot tabelljumbon efter sent baklängesmål

Bundesliga

Red Bull Leipzig eftermiddag blev inte riktigt som förväntat.
Efter en tidig utvisning och ett baklängesmål i den 92:a minuten slutade mötet mot jumbon Paderborn oavgjort, 1-1.

När landslagets Emil Forsberg hoppade in för sitt Leipzig i förra veckan var det hans första minuter på planen efter corona-uppehållet. Då segrade hans Red Bull-klubb men under lördagseftermiddagen blev det vare sig någon speltid eller tre poäng.

Hemmalaget RB Leipzig såg ut att gå mot en seger efter den första akten på Red Bull Arena, men tränare Julian Nagelsmann kan ändå inte ha varit nöjd när laget gick in i omklädningsrummet för pausvilan. Patrik Schicks ledningsmål efter halvtimmen spelad måste ha lugnat nerverna, men en viss utvisning kan inte ha gjort den unge tysken särskilt munter.

Efter att ha sparkat bort bollen i samband med ett domslut fick Dayot Upamecano sitt andra gula kort och därmed var matchen över för mittbackens del. Utvisningen till trots höll Leipzig undan i den första halvleken och ledde därav i paus med uddamålet.

Under resterande 45 minuter försökte hemmalaget att hålla ut och utöka ledningen, men med facit i hand lyckades Leipzig-spelarna inte med något av vardera. Istället för tre välbehövliga poäng i toppstriden slutade mötet mot Paderborn 1-1 efter att Christian Strohdiek från nära håll skjutit in kvitteringen i matchens absoluta slutskede.

I nästkommande ligaomgång ställs Red Bull-klubben mot Europa-aspirerande Hoffenheim på bortaplan. Paderborn får i sin tur besök av Ludwig Augustinssons Werder Bremen.