Lewandowski med hattrick när Bayern krossade Frankfurt i supercupfinalen

Bundesliga

Bayern München krossade Eintracht Frankfurt i den tyska supercupfinalen.
Bakom 5-0-segern låg Robert Lewandowski som gjorde hattrick.

Förra säsongen tog Bayern München hem ligaspelet i överlägsen stil och vann Bundesliga hela 21 poäng före tvåan Schalke. Däremot lyckades laget inte vinna den tyska cupen, efter finalförlust mot Eintracht Frankfurt med 3-1. I kväll möttes lagen igen i supercupen.

Robert Lewandowski har ryktats vara på väg bort från Bayern i sommarens transferfönster men fanns med från start som ensam anfallare i Bayerns 4-5-1-uppställning. Efter 20 minuters spel höll sig polacken framme och satte dit 1-0. Fem minuter senare kom nästa mål från anfallaren och tvåmålsledning för Bayern.

I början av andra halvlek fullbordade Lewandowski sitt hattrick när han satte dit 3-0. Tio minuter efter anfallarens tredje mål kom nästa Bayern-mål när inbytte Kingsley Coman satte dit 4-0 i öppet mål.

I slutet av matchen kunde sedan Thiago fastställa slutresultatet till 5-0 och Bayern visar onekligen fin form inför Bundesligastarten om två veckor.

Publicerad 2018-08-12 kl 22:23