Lewandowski med rekordmål i årets sista match

Bundesliga

Bayern Münchens sista match för 2021.
Då blev Robert Lewandowski sitt 69:e mål för året - vilket tangerar Cristiano Ronaldos rekord.
Bara Lionel Messi har gjort fler, när han 2012 gjorde 91 mål.

Bayern tog emot Wolfsburg i årets sista match. Det slutade med en storseger, med 4-0 till hemmalaget. Thomas Müller gav Bayern ledningen tidigt och det dröjde sedan till andra halvlek innan de drog ifrån, när Dayot Upamecano och Leroy Sane utökade med varsin balja.

Robert Lewandowski hade han chans att bli historisk, om han lyckades göra minst ett mål. Det dröjde till 87:e minuten, men den målpålitlige polacken skulle till slut hitta rätt. Det är hans 69:e mål för 2021. Det innebär att han tangerar Cristiano Ronaldos notering från 2013, när han gjorde 69 mål för Real Madrid och Portugal.

Den enda som gjort fler är Lionel Messi, som 2012 gjorde otroliga 91 mål för Barcelona och Argentina.

Men det var inte det enda rekordet som Lewandowskis mål stod för. Det var även hans 43:e ligamål under 2021, vilket är mest någonsin i Bundesliga. Tidigare hade Gerd Müller rekordet, då han gjorde 42 mål 1972.

Bayern München går på julledighet som serieledare, med imponerande nio poäng mer än jagande Borussia Dortmund, efter 17 spelade matcher.