Lindahl spikade igen i tredje raka segern

Frauen-Bundesliga

Hedvig Lindahls Wolfsburg går som tåget i Bundesliga.
På söndagen höll målvakten nollan igen i tredje raka segern.

Landslagsmålvakten Hedvig Lindahl bytte i sommar Chelsea mot tyska ligamästaren Wolfsburg och fick dessutom sällskap av Fridolina Rolfö, som anslöt från Bayern München. Under söndagseftermiddagen spelade Lindahl åter från start för Wolfsburg i ligamötet med Hoffenheim och fick åter fira en seger med sina nya lagkamrater.

Wolfsburg gjorde nämligen processen kort med motståndarlaget, då danska landslagsstjärnan Pernille Harder först ordande 1-0 i den 45:e minuten och sedan 3-0 i den 64:e minuten i hemmamatchen. Lindahl fick samtidigt hålla sin andra nolla den här ligasäsongen, medan Rolfö inte kom till spel på grund av skadeproblem.

Wolfsburg har nu nio poäng efter tre spelade omgångar i Bundesliga. Lindahl har endast släppt in ett mål hittills, mot Duisburg i andra omgången på bortaplan.

Lindahls och Rolfös landslagskollega Amanda Ilestedt och Bayern München spelade också under söndagen, men hade det tyngre med en 2-1-förlust hemma mot Bayer Leverkusen i ligaspelet. Bayern München är därmed nu fyra i ligatabellen med sex poäng efter tre spelade matcher.

Publicerad 2019-09-15 kl 16:43