Lindahl spikade igen på nytt – Harder med hattrick i Wolfsburgs storseger

Frauen-Bundesliga

Elva matcher, åtta nollor.
Hedvig Lindahl spikade igen på nytt under söndagen när Wolfsburg vann mot Sand – i en match där danskan Pernille Harder noterades för ett hattrick.

Serieledaren Wolfsburgs framfart i damernas Bundesliga bara fortsätter och fortsätter. Under söndagen gästade tabellettan Sand på bortaplan och vann enkelt med 4-0.

Zsanett Jakabfi gav Wolfsburg ledningen efter tio minuters spel. Kvarten därpå utökade danskan Pernille Harder till 2-0 innan Harder i början av den andra halvleken producerade sitt andra mål för dagen. Och danskan ville mer den här söndagen. Tio minuter från slutvisslan gjorde hon sitt tredje mål för kvällen, ett mål som blev matchens sista.

Ny seger för Wolfsburg alltså – och ny nolla för Hedvig Lindahl. Den svenska landslagsmålvakten har stått i elva av tolv matcher i ligan så här långt den här säsongen, där hon har spikat igen vid hela åtta tillfällen.

I och med 4-0-segern går Wolfsburg upp på 34 poäng i toppen av tabellen. Tre poäng bakom placerar sig Hoffenheim och ytterligare tre poäng bakom där placerar sig Amanda Ilestedts Bayern München.

Fridolina Rolfö fanns inte med i Wolfsburgs matchtrupp den här söndagen.