Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

LISTA: Där kan Klopp hamna nu - fem hetaste klubbarna

Foto: SCANPIX

Jurgen Klopp har varit ett eftertraktat namn i Fotbollseuropa de senaste åren.
Nu lämnar 47-åringen Dortmund - och Fotbollskanalen har rankat de hetaste alternativen.

5. Real Madrid
Mycket beror ju på hur Real Madrid avslutar säsongen både i ligan och Champions League. Men om vi förutspår att Carlo Ancelotti och hans Real inte vinner en enda titel den här säsongen kommer supportrarna misströsta och ledningen säkert sondera terrängen efter en efterträdare till italienaren.

Klopp och hans Dortmund har tidigare imponerat mot just Real Madrid, något som president Florentino Perez och hans undersåtar säkert inte glömt.

Reals spelarmaterial passar dessutom väldigt bra in på Klopps typ av fotboll. Att Klopp inte talar spanska är dock ett hinder.

4. PSG
Hur mycket än Laurent Blanc vinner känns det som om PSG:s ledning hela tiden är beredda att ersätta honom med ett ännu större namn som de tror kan ta klubben ännu längre.

Klopp kan definitivt vara ett sådant namn. Klopp och Zlatan har dessutom uttryckt beundran åt varandra vilket är en en fördel.

Den tyske tränaren kan visserligen inte franska, men samtidigt behöver han kanske inte det då det knappt finns några fransmän i laget.

Om PSG åker ut mot Barcelona är det verkligen inte omöjligt att de kommer vara ute efter Klopp till sommaren.

3. Liverpool
Liverpool är en klubb som ryktats vara ute efter Klopp tidigare. Man har en ungt lag och en stark fotbollskultur som bör passa den tyska tränaren bra.

Det vore ju minst sagt spännande om Klopp skulle kunna med sig t ex Mats Hummels och Marco Reus. Då skulle Liverpool både stärka upp försvaret rejält och höja farten framåt ännu mer.

Det som talar emot är väl att det känns som om Liverpool investerat i Brendan Rodgers på längre sikt och att han ändå har gjort ett så pass bra jobb med laget.

Men missar man en Champions League-plats är det en liten besvikelse och då lär någon få bära skulden.

Vilket oftast är tränaren.

2. Arsenal
Arsène Wenger har varit i Arsenal i snart tjugo år nu, men någon gång tar det ju slut. Om Arsenals ledning bestämmer sig för att det är dags att byta tränare nu i sommar kan Klopp komma att vara deras förstaval som hans esrättare.

Klopp jobbar precis som Wenger mycket bra med unga spelare och utvecklar dem, hans offensiva fotboll passar bra in på truppens kvalitéer och han har tillräckligt med karisma för att kunna ersätta en legend som Wenger.

Men de största Wenger-motståndarna har tystnat under Arsenals starka vår och den franske tränaren lär nog vilja bygga vidare på han lyckats åstadkomma under säsongen.

Men ingen annan tränare har ryktats att ta över efter Wenger lika mycket som Klopp.

1. Manchester City
Det uppenbara och naturliga valet. City kommer garanterat att sparka Manuel Pellegrini till sommaren och klubben vill hitta en ny ledsagare med pondus och tydlig spelidé som kan leda klubben mot en ny stark framtid.

Klopp har tidigare sagt att Premier League är det mest naturliga valet om han skulle lämna Dortmund då han helst vill kunna språket i det land han tränar.

City har en stark spelartrupp och med Klopp som ny tränare och ett par starka nyförvärv kan man vara ordentligt på fötter igen.

Räkna med att City kommer vara den starkaste kandidaten i jakten på Klopp.

Publicerad 2015-04-15 kl 13:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons