Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mané-lägret anklagar Bayern München för rasism

Bundesliga

Sadio Manés PR-agent, Bacary Cisse, anklagar Bayern München för rasism.
Den tyske jätten dementerar.
- Det är taget ur luften, säger en talesperson för Bayern München enligt Bild.

1:09
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: TT.

I spelaren ovan ser du ett Sadio Mané-mål.

Nyligen lämnade Sadio Mané tyska storklubben Bayern München för att gå till saudiska Al-Nassr, där han uppges få en jättelön. Ytterforwarden var bara i Bayern München ett år och sejouren i södra Tyskland var floppartad.

Enligt Manés PR-agent, Bacary Cissé, blev inte stjärnan väl omhändertagen i Bayern München. Cissé menar att det fanns en inneboende rasism innanför väggarna i klubben.

- Beslutet att sälja honom togs inte på fotbollsmässiga grunder. Sadios lön bekymrade tyskarna, de förstod inte hur en afrikan kunde gå dit och bli klubbens högst betalda spelare. Därför ville de bli av med honom, säger Cissé till RMC enligt Daily Mail.

Annons

Han fortsätter:

- De ringde aldrig spelarens representanter. De träffade aldrig Sadio Mané ansikte-mot-ansikte och berättade att de ville bli av med honom. De skickade bara ett meddelande till Tuchel (Thomas, tränare) för att berätta att Mané skulle vara tredjevalet på vänsterytterpositionen.

Cissé hävdar att det var de styrande personerna som ville dumpa Mané.

- Sadio har ingenting att bevisa för tyskarna. Han blev inte vad han har blivit i Bayern. Det är tack vare Liverpool. Bayern var otacksamt. De betalade en afrikan alla dessa pengar, och det gjort ont för dem.

Cissé menar även att Leroy Sané uttryckt sig rasistiskt mot sin klient i det uppmärksammade bråket under våren, där Mané klappade till sin lagkamrat och blev bötfälld.

- Ja, så var det. Jag kan inte gå in på detaljer. Det är förklaringen till att jag säger att det fanns en otacksamhet från Bayern. Det är galet.

Annons

Bayern München förnekar anklagelserna.

- Vi har ömsesidigt brutit kontraktet med Sadio Mané. Anklagelser om rasism, eftersom de nu lyfts från Sadios läger, är tagna ur luften och har varit det enda från början. Vår tränare Thomas Tuchel har heller aldrig blivit tillsagd att inte använda honom, säger en talesperson för Bayern München enligt Bild.

Sadio Mané svarade för tolv mål och sex assist på 38 tävlingsmatcher i Bayern München.  

Publicerad 2023-08-06 kl 22:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto