Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Matchen bröts efter domare träffats med ölmugg - nu straffas hemmalaget

Bundesliga

Matchen mellan Bochum och Borussia Mönchengladbach bröts efter att Bochum-supportrar kastat en ölmugg på den assisterande domaren.
Nu tilldelas Mönchengladbach en 2-0-seger.
Det bekräftat Tysklands sportsliga domstol.

Foto: Bildbyrån.

Förra fredagen utspelade det sig skandalscener i tyska Bundesliga.

Matchen mellan Bochum och Borussia Mönchengladbach tvingades brytas efter 69 minuters spel, i ställning 2-0 till gästande Mönchengladbach, när den assisterande domaren Christian Gittelmann träffades av en ölmugg i bakhuvudet.

Muggen träffade illa. Gittelmann satte sig på marken och tog sig för bakhuvudet. Spelet avbröts och spelarna fick gå in i omklädningsrummen, innan det till slut kom besked en tid senare att matchen inte skulle återupptas.

"Matchen kommer inte återupptas. Bochum-Mönchengladbach är avbruten. Vi kan bara be om ursäkt till linjemannen Christian Gittelmann. En väldigt pinsam och bitter kväll för oss. Ett extremt dumt agerande", skrev Bochum på Twitter.

ANNONS

Nästan en vecka senare, under torsdagen, har beslut kommit kring vad som kommer hända med den avbrutna matchen. Den sportsliga domstolen i Tyskland tilldelar Mönchengladbach en 2-0-seger.

- Som reglerna säger har vi Bochum tilldelats en 2-0-förlust. Klubben är ansvarig för sina supportrar, säger ordföranden för den tyska sportsdomstolen Stephan Oberholz i ett pressmeddelande.

Huruvida Bochum kommer tilldelas ytterligare straff har det inte beslutats om än.

Publicerad 2022-03-24 kl 17:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto