Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nilsson bekräftar: lämnar Arminia Bielefeld i sommar

Bundesliga

Nedflyttning från Bundesliga med Arminia Bielefeld.
Nu väljer landslagsmittbacken Joakim Nilsson, 28, att lämna den tyska klubben.
"En dröm om att spela i Bundesliga blev sann, vilket jag är evigt tacksam för", skriver Nilsson på Instagram.

4:05
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sverige-Tjeckien ovan.

Den svenske landslagsmittbacken Joakim Nilsson, 28, lämnade Elfsborg för Arminia Bielefeld sommaren 2019. Nu, tre säsonger senare, bekräftar Nilsson att han lämnar den tyska klubben i samband med att hans kontrakt löper ut i sommar. Arminia Bielefeld åkte ur Bundesliga den gångna säsongen.

"En tuff säsong där vi helt enkelt inte lycka prestera tillräckligt bra tillsammans, vilket gör ont.", skriver Nilsson på sin Instagram och fortsätter:

"Jag vill ta tillfället i akt och tacka er för tre fantastiska år. En dröm om att spela i Bundesliga blev sann, vilket jag är evigt tacksam för. Jag kunde inte ha drömt om tre bättre år. Men nu är det dags för mig att testa nya äventyr."

ANNONS

Nilsson väntas fortsätta karriären i den nystartade MLS-klubben St. Louis City. Enligt tyska Kicker har landslagssvensken skrivit på ett kontrakt över fyra och ett halvt år med St. Louis.

Joakim Nilsson, med förflutet i Gif Sundsvall och IF Elfsborg på svensk mark, har gjort elva A-landskamper för Sverige. Han spelade bland annat i playoff-semifinalen till VM mot Tjeckien när Sverige vann och gick vidare till playoff-final. Väl där blev Polen för tufft.

Publicerad 2022-05-21 kl 12:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto