Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Nya siffrorna: Här är topp fem-ligornas drömelva

Bayern München dominerar – och Lionel Messi har varit bättre än Cristiano Ronaldo.
Det visar siffror från schweiziska Football Observatory.

Researchgruppen CIES Football Observatory har sin bas i Schweiz. Där jobbar man med olika statistiska sammanställningar över spelare, lag och skeenden i fotbollsvärlden som man sedan presenterar i olika rapporter.

På måndagen publicerade man sin lista, position för position, över de bästa spelarna i ligaspelet säsongen 2016/2017. För att få fram ett värde på respektive spelare har man utgått från en modell som tar hänsyn till olika faktorer under matcherna och man tar hänsyn till såväl offensiv och defensiv som fysisk styrka. För att kunna ta plats på listan måste man ha spelat minst 2000 minuter i ligaspelet.

ANNONS

Siffrorna från gruppen visar bland annat att tre spelare från Bayern München, Manuel Neuer, Javi Martniez och Thiago Alcantara, toppar sin respektive kategori och den tyska giganten är därför det lag med flest spelare högst upp på listorna.

Värt att notera är också att Lionel Messi presterat aningen bättre än Cristiano Ronaldo och därför toppar kategorin yttrar före portugisen.

I måndagens publicering har man också presenterat den bästa elvan med den bästa spelaren från respektive position. Ett 4-3-3-system med just Messi och Ronaldo på varsin kant och Napolis Dries Mertens i mitten.

Emil Forsberg landar på en delad åttonde plats under kategorin yttrar.

Värt att notera är att Kevin De Bruyne rankades högst i kategorin offensiva mittfältare, men att han på grund av positionerna i elvan inte är med där. Dessutom saknas Marcelo, trots att brassen hade lika bra siffror som Alex Sandro.

ANNONS

Läs hela resultatet från CIES här.

Publicerad 2017-05-15 kl 10:34
Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Sportpaketet består av Telia Play Sport, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto