Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Dortmund ersätter cancersjuke Haller - värvar 34-årig veteran

Bundesliga

Dortmunds stjärnförvärv Sebastien Haller har drabbats av testikelcancer.
Nu meddelar klubben att man ersätter honom med veteranen Anthony Modeste.
- Ett rutinerat proffs som känner till Bundesliga mycket väl, som gjorde 20 mål förra säsongen, säger sportchefen Sebastien Kehl till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån.

Tidigare i juli kom det dystra beskedet att Borussia Dortmunds nye stjärnanfallare från Ajax, Sébastien Haller, drabbats av testikelcancer. Efter att ha mått dåligt på lagets försäsongsläger undersöktes anfallaren, varpå en testikeltumör upptäcktes.

Därefter opererades tumören bort och konstaterades att den var malignt, vilket innebär att han nu måste genomgå cellgiftsbehandling. En behandling som kommer hålla honom borta från spel ett tag framöver.

Det fick Dortmund att äntra transfermarknaden igen för att värva en ersättare - vilket man nu gjort.

Under måndagskvällen bekräftar klubben att man gjort klart med 34-årige Anthony Modeste. Fransmannen ansluter från Köln och har skrivit på ett kontrakt om ett år.

Annons

- Mot bakgrunden av Sebastien Hallers sjukdom är vi glada att vi med kort varsel kunnat få in ytterligare en sådan anfallare till vår trupp i Anthony Modeste. Ett rutinerat proffs som känner till Bundesliga mycket väl, som gjorde 20 mål i fjol och som med sin profil kan ta på sig precis den roll som vår tränare Edin Terzic tänker sig för vår fotboll, säger klubbens sportchef Sebastien Kehl.

Publicerad 2022-08-08 kl 22:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto