POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND
1v

Officiellt: Lämnade Arsenal - Mislintat tar över sportchefsjobbet i Stuttgart

Foto: Bildbyrån/Twitter

Stuttgart slåss för att undvika nedflyttning i Bundesliga.
Då tar klubben in Sven Mislintat, som senast kommer från Arsenal, som sportchef.
- Det är en svår uppgift och samtidigt en stor ära att få jobba för en klubb som VfB, säger tysken till klubbens hemsida.

VfB Stuttgart slåss för att undvika nedflyttning från Bundesliga. Laget ligger för tillfället på kvalplats och har fyra poäng upp till 15:e placerade Augsburg på säker mark.

Under torsdagen meddelade klubben att Sven Mislintat tar över som sportchef i klubben.

- Det är en svår uppgift och samtidigt en stor ära att få jobba för en klubb som VfB. Vårt fokus de kommande veckorna är naturligtvis att slåss för överlevnad, men vi planerar även för nästa säsong redan nu, säger Mislintat i en kommentar till klubbens hemsida.

Mislintat kommer närmast från Arsenal, där han var värvningsansvarig från november 2017 fram till i februari tidigare i år. Tysken lämnade efter uppgifter om att han var missnöjd över Arsenals organisation och värvningsstrategi och att han och sportchefen Raul Sanllehi inte var överens om vilken strategi klubben skulle använda.

Förutom Arsenal har Mislintat även varit chefsscout för Borussia Dortmund i tio år, där han hyllades för att ha legat bakom värvningar av Robert Lewandowski, Shinji Kagawa, Pierre-Emerick Aubameyang och Ousmane Dembelé.

- Sven Mislintat har byggt ett gott rykte i under hans långa karriär och hans kunskap, nätverk och sätt att tänka om fotboll passar prefekt in med oss och jag är väldigt glad att han har beslutat sig att vara en del av vår ledning direkt, säger Stuttgart-direktören Thomas Hitzlsperger.

Publicerad 2019-04-11 kl 15:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå