Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Terzic bryter sitt Dortmund-kontrakt

Bundesliga

Han ledde Dortmund till final i Champions League.
Nu väljer chefstränare Edin Terzic att bryta sitt kontrakt med omedelbar verkan.
- Det här är otroligt smärtsamt, säger han i ett uttalande.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från Borussia Dortmund-Real Madrid i spelaren ovan.

Hjärnan bakom Borussia Dortmunds framgångar heter Edin Terzic. 

41-åringen tog över huvudtränaransvaret 2022 och var förra året så nära man kan komma att leda laget till titeln i Bundesliga, innan man tappade allt i sista omgången.

Även om ligaspelet hackade under den nyss avslutade säsongen ledde Terzic sitt Dortmund till final i Champions League där man för knappt två veckor sedan föll mot Real Madrid. Allt som allt får det ses som ett framgångsrikt år för tyskarna. 

Trots det går parterna skilda vägar.

På torsdagen meddelar Dortmund att Terzic på eget bevåg har begärt att få bryta sitt kontrakt med omedelbar verkan. Klubben har gått med på det. 

Annons

- Det är otroligt smärtsamt för mig att säga detta till alla "Black & Yellow"-fans, men i dag går jag skilda vägar med Borussia Dortmund. Det var en stor ära att vinna tyska cupen (2021) och att leda denna fantastiska klubb till Champions League-final, säger Terzic i ett uttalande.

- Efter matchen på Wembley bad jag om ett möte med klubbens högsta ledning, för efter tio år i BVB känner jag att klubbens nya era borde börja med en ny man vid sidlinjen. Alla i min närhet vet att det här har varit ett väldigt svårt beslut för mig att ta, men efter intensiva diskussioner har min känsla inte förändrats.

- Jag önskar Borussia Dortmund det allra bästa. Och det här är inte ett adjö - vi ses snart. 

Terzic har haft en rad olika roller i Dortmund. Han har exempelvis verkat som scout, teknisk direktör, ungdomstränare och assisterande tränare under sina år i gulsvart.

Annons

Vd:n Hans-Joachim Watzke:

- Edin Terzic har gjort ett enastående jobb under sin tid i BVB, och vi är alla skyldiga honom en enorm dos av tacksamhet. Edin och jag kommer alltid att vara vänner.

Bortmund slutade femma i Bundesliga i år. Tack vare lagets egna framgångar i Champions League belönades tyska ligan med en extraplats - utöver de ordinarie fyra -  till kommande säsongs upplaga. En plats som de gulsvarta alltså själva la vantarna om.

Publicerad 2024-06-13 kl 13:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto