Quaison målskytt - men utbytt skadad i seger

Bundesliga

Robin Quaison blev åter målskytt i Bundesliga.
Svensken stod för första målet i Mainz 2-1-seger - men blev sedan utbytt skadad.

Mainz-anfallaren Robin Quaison visade under lördagen fin form inför den kommande svenska EM-kvalsamlingen, men samtidigt oroar ett tidigt byte. Anfallaren är en del av Janne Anderssons trupp som ställs mot Malta den 12 oktober och Spanien den 15 oktober i kvalspelet till EM 2020 och laddade under lördagen upp för det med att stå för ett mål mot Paderborn i Bundesliga.

Quaison gav redan i åtttonde minuten Mainz ledningen, då han mötte ett inspel i straffområdet och enkelt rullade in bollen i mål. Det var hans tredje ligamål den här säsongen. Bara sex minuter senare kvitterade däremot hemmalaget till 1-1.

Mainz ville dock mer och återtog i den 32:a minuten ledningen från straffpunkten efter mål av Daniel Brosinski och när Jamilu Collins med elva minuter kvar av full tid brände en straff för Paderborn stod det klart att Quaison, som blev utbytt i den 77:e minuten, och Mainz fick fira blott andra segern den här säsongen i Bundesliga.

Enligt Mainz Twitter-konto blev dock Quaison utbytt skadad, något som kan oroa inför kommande EM-kvalsamlingen.

Mainz är numera placerat på 13:e-plats i den tyska högstaligan.