Quaisons Mainz tog blytung seger mot Forsbergs Leipzig

Bundesliga

Robin Quaisons Mainz tog en blygtung 3-2-seger mot Emil Forsbergs Leizpig under lördagen.
Nu hämtar man in på kvalplatsen i bottenstriden.

Under lördagseftermiddagen nalkades det svenskmöte i Bundesliga. Robin Quaisons Mainz tog emot Emil Forsbergs Leipzig hemma på Coface Arena.

Mainz hade inför matchen endast spelat in sju poäng på 17 matcher. En seger, fyra oavgjorda och tolv förluster. Men under lördagen bröts den negativa trenden.

Det började tungt för Mainz när amerikanen Tyler Adams gjorde 1-0 för Leipzig efter bara 15 minuter. Men i den 24:e minuten kvitterade Mainz franske mittback Moussa Niakhaté på hörna till 1-1.

Bara sex minuter senare tog Leizpig återigen ledningen genom Marcel Halstenberg till 2-1, men Niakhaté var återigen snabbt framme och kvitterade för Mainz bara fem minuter senare, i den 35:e minuten.

2-2 stod sig sedan in i halvtid, men direkt i den andra halvleken slog Mainz till och chockade Leizpig när man tog ledningen för första gången i matchen.

Efter ett läckert anfall längs Mainz högerkant nådde bollen till slut fram till Leandro Barreiro i Leipzig straffområde, som dök upp på den främre stolpen och skarvade in 3-2-målet bakom Péter Gulásci i Leipzig-målet.

Leipzig forcerade sedan för ett kvitteringsmål under resterande delen av den andra halvleken, men utan framgång. Mainz tog sin andra seger för säsongen och det var en blytung sådan.

Visserligen ligger man kvar på sin näst sista plats i Bundesliga-tabellen, men man hämtade in avståndet på Sebastian Anderssons Köln som befinner sig på kvalplatsen - vilken man nu är fem poäng bakom.

Quaison fick spela 67 minuter, medan Forsberg fick 61 minuter på planen.