Real-lån frälste Dortmund - fullbordade vändning mot nykomling

Bundesliga

Borussia Dortmund var illa ute - men vände mot Köln.
Real Madrid-lånet Achraf Hakimi nickade sent in ett ledningsmål.

Borussia Dortmund inledde tävlingssäsongen med att besegra Bayern München i tyska supercupen och vann därefter mot Augsburg med hela 5-1 i ligapremiären i Bundesliga. Under fredagskvällen såg det inte lika bra ut mot nykomlingen Köln på bortaplan, men trots det kom Dortmund undan med hedern i behåll.

Efter att Dominick Drexler i första halvlek gav Köln ledningen på nick efter hörna, så vände Dortmund i andra halvlek på matchen. Jadon Sancho placerade i den 70:e minuten in 1-1 och fyra minuter före full tid nickade Real Madrid-lånet Achraf Hakimi in 2-1.

Därmed var matchen mer eller mindre redan avgjord när Paco Alcacer, på övertid, putsade siffrorna till 3-1 när Dortmund tog andra raka segern i ligaspelet.

Dortmund toppar därmed just nu ligatabellen i Tyskland.