Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

Reus: "Skulle ge bort alla pengar för att få bli frisk"

Foto: Bildbyrån.

Marco Reus slet av korsbandet i vårens cupfinal.
Nu är han trött på rehabiliteringen.
- Jag skulle ge bort alla mina pengar för att bli frisk igen, säger han till tidningen GQ.

Det var i slutet av maj som oturen var framme för Borussia Dortmunds Marco Reus. I cupfinalen mot Eintracht Frankfurt skadade han högerknät så illa att korsbandet gick av. Reus beräknas inte vara tillbaka förrän nästa år och i en lång intervju med tyska GQ berättar Reus om frustrationen kring att inte kunna finnas med på fotbollsplanen.

- Att vara ensam och kämpa sig tillbaka är den mest krävande delen. Jag var väldig trött på det redan efter tre veckor. Det är ett brutalt mentalt test som man alltid måste göra på egen hand, säger han till tidningen.

Reus säger också att han inte skulle ha något emot att ge bort de pengar han tjänat in på fotbollen i utbyte mot att få bli frisk och spelklar.

- Som toppspelare tjänar man mycket pengar men ibland får man också betala ett dyrt pris med sin hälsa. Jag skulle ge bort alla pengar för att få bli frisk igen, för att få kunna göra mitt jobb. För att få göra det jag älskar: spela fotboll.

Reus, som fyller 29 nästa år, avslöjar också att han då kontraktet löper ut under 2019, överväger att byta klubb.

- Jag måste vara ärlig och säga att jag vet inte var jag hamnar. För tillfället trivs jag i Dortmund och tänker inte på vad som händer efter 2019. Men självklart kommer den dagen och då kommer jag sitta ner och ta ett beslut.

Publicerad 2017-10-04 kl 17:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons