Rolfö och Lindahl cupmästare i Tyskland efter straffdrama

Frauen-Bundesliga

Wolfsburg var redan ligamästare.
I kväll säkrade man dubbeln genom straffdrama i cupfinalen.

Fridolina Rolfö och Hedvig Lindahls Wolfsburg har stått för en stark säsong i Tyskland, där man vann Bundesliga med åtta poängs marginal ner till tvåan Bayern München.

I dag spelade man cupfinal mot SGS Essen på RheinEnergieStadion i Köln. Då fanns Rolfö med i Wolfsburgs startelva, medan Lindahl, som är på väg bort från klubben, satt på bänken.

Essen tog ledningen redan i den första minuten innan danska stjärnan Pernille Harder kvitterade i den första halvleken.

Essen tog ledningen på nytt i den första halvleken, Wolfsburg kvitterade till 2-2 i den andra och tog även ledningen med fyra minuter kvar - ett mål som såg ut att bli avgörande. Men på tilläggstid kvitterade Essen till 3-3 och matchen gick till förlängning.

Fridolina Rolfö byttes ut i den 71:a minuten, och var inte på planen under förlängningen. Det blev inte mål i förlängningen, och matchen gick till straffar, där Wolfsburg till slut kunde vinna och säkra sin dubbel. Pernille Harder blev stor hjälte då hon nätade på den avgörande straffen.

Publicerad 2020-07-04 kl 19:35