Rolfö öppnade målskyttet när Wolfsburg vann seriefinalen

Frauen-Bundesliga

Seriefinal mellan Hoffenheim och Wolfsburg.
Då avgjorde serieledaren mötet i den första halvleken – där Fridolina Rolfö målade redan efter sex minuter.

Damernas Bundesliga har haft ett långt uppehåll. Senaste omgången spelades den 15 december men under fredagen var det återigen dags för spel när tabelltvåan Hoffenheim tog emot serieledaren Wolfsburg.

Och gästerna fick en smakstart på matchen. Redan efter sex minuter öppnade Fridolina Rolfö målskyttet innan Pernille Harder nio minuter senare utökade Wolfsburgs ledning till 2-0. Åtta minuter därpå small det igen när Alexandra Popp satte dit trean för gästerna.

25 minuter in på den andra halvleken gjorde sedan Svenja Huth 4-0 för gästerna innan Hoffenheim fick in en reducering kort därpå. Var det inte avgjort då så avgjorde Pernille Harder definitivt mötet när danskan gjorde sitt andra och Wolfsburgs femte för kvällen.

Hemmalaget reducerade återigen kort därpå med gästerna vann komfortabelt seriefinalen med 5-2.

Hedvig Lindahl vaktade som vanligt målet i Wolfsburg, Madelen Janogy var inte med i gästernas trupp.

Wolfsburg leder ligan med sex poängs marginal.