Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sebastian Andersson bäst i Bundesliga - på att nicka: "Inte mycket extra spänstträning"

Bundesliga 2019-12-06 kl 14:22

Sebastian Andersson är Bundesligas bästa huvudspelare.
I alla fall enligt statistiken.
- Det är ju roligt att höra, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Sebastian Andersson har varit gjuten i Union Berlins startelva och han verkar dessutom vålla en del problem för motståndarförsvararna. Ligan har nämligen presenterat siffror på spelarna som vunnit flest luftdueller. Överlägsen etta? Den svenske landslagsmannen, som vunnit 100 dueller.

- Det är ju roligt att höra med tanke på att det finns ganska många starka huvudspelare i ligan. Det är bra och det är kul att man har levererat det, även om jag inte tänker så mycket på det, säger han och skrattar.

- Jag tänker inte på det så, men jag känner mig stark i närkamper.

Du har vunnit 100 luftdueller, tvåan Sven Bender har vunnit 66 och trean Mats Hummels 59. Vad är hemligheten bakom bra luftspel?

ANNONS
- Hemlighet… jag vet inte (skratt). Men av mina starka sidor är ju min fysik och närkampsspelet, så det är väl en grej som jag har som spetsegenskap. Sedan vet jag inte vad mer det kan bero på, det kanske blir mycket närkamper i vårt sätt att spela.

Du har ju vunnit flest luftdueller, men uppfattningen är att ni inte spelar någon Drillo-fotboll.
- Absolut inte. Vi har kommit igång ganska bra första halvan av säsongen, så vi spelar ganska fin fotboll så sett. Men det är mycket närkampsspel. Vi försöker spela med hög press och vinna mycket närkamper. Så man går in i alla närkamper och tänker att man måste vinna dem så att man inte få skäll av tränaren. Man försöker vinna varje duell, så är det ju.

Det ingen extra spänstträning bakom de här siffrorna?
- Det är inte mycket, det orkar jag inte (skratt). Vi tränar ganska okej utöver gymmet, så det fotbollsmässiga räcker ganska bra.

ANNONS

Andersson har inte bara levererat överlägsna siffror i luftspelet, utan den tidigare Djurgårds- och IFK Norrköping-spelaren har också hittat nätet och gjort sex mål på tretton ligamatcher.

- Det har gått jättebra både spel- och målmässigt, tycker jag. Jag trivs bra i den här ligan såhär långt. Det är kul, man får njuta. Sedan kommer det dippar för alla spelare, så man får njuta när det går bra.  

Även laget, som är nykomling, har gjort en hygglig inledning och ligger på elfteplats i Bundesliga.

- Det är ganska tajt nedåt mot kvalplats. Vårt mål är att hålla oss kvar och just nu ser det ganska bra ut, men det är mycket kvar av säsongen.

På söndag spelar Union Berlin sin nästa match, mot Köln, som också är nykomling.

- Det är en viktig match för båda lagen, så klart. Inför säsongen var det väl sett som de lagen som ska slåss om de tre platserna där nere. Det är nästan en viktigare match för dem om man ser till hur tabelläget är.

ANNONS
Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Paketet består av UEFA Champions League från Telia, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf. HBO Max kan väljas till utan extra kostnad.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto