Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sensationella projektet: Kinas OS-lag ska spela i tyska seriesystemet

Tyskland

Ett kinesiskt U20-lag kommer att spela i den tyska fjärdedivisionen nästa säsong, uppger Bild.
Projektet är en satsning inför OS i Japan 2020.

Foto: Bild.de/Scanpix

Kinas president Xi Jinping.

Kina har satsat stenhårt på fotboll de senaste åren. Nu tar man ett nytt steg i sitt försök att växa som fotbollsnation. Enligt Kicker kommer ett kinesiskt lag att spela i Regionallliga Sydväst, Tysklands fjärdedivision, nästa säsong. Kineserna kommer att delta utom tävlan och de övriga 19 lagen spela två hemmamatcher.

Lagen i serien har blivit tillfrågade om idén.

- De är positiva till den, säger Ronny Zimmermann, tyska fotbollsförbundets viceordförande och ordförande för Regionalliga Sydväst, till Kicker.

De 19 lagen som nu ska få möta det kinesiska laget kommer att få 15 000 euro (över 140 000 kronor) var för att gå med på idén. Fotbollsförbunden i Tyskland och Kina har jobbat med frågan sedan ett möte i oktober förra året, och projektet har stöd från högsta politiska ledning, skriver Kicker.

ANNONS

Tidningen Bild påpekar i sin tur att det är ett U20-lag och en satsning inför OS i Japan 2020. Laget kommer att vara baserat nära Heidelberg. Kina-projektet kommer officiellt att presenteras i Berlin den 5 juli, då Kinas president Xi Jinping är på besök, enligt Bild.

Läs mer om torsdagens snackisar i fotbolls-Europa i Headlines-bloggen HÄR.

Publicerad 2017-06-22 kl 08:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto